top of page
  • Writer's pictureyesskillch

TF2:n Liukas Rinne on Alkanut...

Päivitetty: 11. tammik.


...vai onko?

 

joulukuuta 2022 Team Fortress 2:ssa esiteltiin uusi skriptauskeino.

"VScript on virtuaalikone skriptaukseen, jota käytetään joissakin Source-moottorin peleissä, ja se mahdollistaa kehittäjien ja kartantekijöiden kirjoittaa ja sisällyttää mukautettuja skriptejä, jotka kommunikoivat pelimaailman ja sen entiteettien kanssa. VScript otettiin käyttöön Team Fortress 2:ssa 1. joulukuuta 2022 päivityksessä ja sitä on käytetty useilla kartoilla sen jälkeen."

Käytännössä VScriptit mahdollistavat laajan mukauttamisen TF2:n pelielementeissä. Kuten kukaan ei ylläty, yhteisö ei voi hallita itseään, ja siksi he vievät sen paljon pidemmälle kuin tarpeellista, koska he pystyvät, ja Valve on vaarallisesti lähellä antaa heidän tehdä niin.


Kuten RTX ja elokuvamaiset grafiikat ovat “kromi” remastereille, VScriptaus on uusi “kromi” Team Fortress 2:lle. Se on näyttävää, se on kiiltävää, se on uusi asia uskomattomalla wow-tekijällä, ja sitä täytyy käyttää joka paikassa ja järjettömillä tavoilla… vaikka se tarkoittaisi TF2:n ytimen pilkkaamista matkan varrella.


Se alkoi, kun Versus Saxton Hale (VSH) otettiin käyttöön virallisena pelimuotona, sen sijaan että se löytyisi vain vanhan hyvän yhteisöpalvelimen. VSH ei ollut huono lisäys sinänsä. Se oli itse asiassa osittain linjassa TF2:n tarinan kanssa.


Mutta VSH oli ensimmäinen askel kohti absurdiuden valtamerta nähdäkseen, onko se turvallista.


Seuraavaksi tuli ylävartalon upottaminen: zombi-infektiomoodi. Pelimuoto, jota monet pitävät erittäin puutteellisena, rikkinäisenä, epätasapainoisena… ja naurettavana.

(Siirry kohtaan 3:50)


Mutta se ei riitä zoomereille. Ei koskaan riitä. Nyt meidän täytyy upottaa pää ja upottaa TF2 täysin hulluuden valtamereen. On puhuttu siitä, että "PropHunt" yritettäisiin siirtää viralliseksi pelitilaksi.

Valve on valitettavasti vaarassa antaa kromi-ihastuksen tartuttaa pelin. Se on hävitettävä ennen kuin se repii kaiken hajalle. Liukas rinne ei ole vitsi, mies.

Lopun alku... lopusta?

Mutta tarkoittaako tämä tosiaan TF2-pelin kuolemaa? Totuus on, että Valve on naulannut tämän arkun kiinni jo jonkin aikaa. Peliä on pitänyt ylläpitää Valve-standardien mukaisena post-2015, ja sen on täytynyt saada lyhyempi tikku käteen niiden "asioiden suhteen, jotka meidän on pakko lisätä tähän peliin, koska muilla suosituilla peleillämme on ne".



Hyvä on, tiedän että kuulostaa hölmöltä, mutta kuuntelehan nyt.


Aseiden ihonvaihdokset. Ne ovat olleet raivoa CSGO:ssa alusta alkaen. Kun TF2:n talous alkoi kukoistaa, Valve tajusi mitä puuttui.

TF2-fanikunnan nöyryyttävään asenteeseen piti kajota enemmän, joten he loivat Gun Mettle -päivityksen ja Tough Break -päivityksen, jotka lisäsivät pelin talouteen kokonaan uuden kerroksen, esitellen tonneittain aseiden ihonvaihdoksia järkevästä "vain typerys, joka ostaa räikeitä RGB-pelaajatuotteita, haluaisi tätä".


Se on nykyään melkein odotettavissa joka vuosi. Valve tuo suoraan työpajasta joukon silmäkipeitä yhteisön valmistamia aseita, kaikki puolinaisen "me vielä välitämme" ponnistuksen merkeissä, samalla kun paskovat pelin naurettavan suuren tiedostokoon (kiitos hattujen) ja varmistavat taas komean palkkapäivän Valven monimiljardidollariselle yritykselle.


Siirrytään eteenpäin, sitten tuli Meet Your Match (MYM), joka käytännössä oli vapaan muotoisen matchmakingin kuolema ja yritti siltaa kuilua kilpailullisen yleisön suuntaan... koska jos TF2 tunnettiin jostain... se oli kilpailullinen pelaaminen.


Eri mielipiteitä MYM:stä jälkikäteen sisältävät...



"Päivitys, jonka tarkoituksena oli nykyaikaistaa peliä ja kuroa umpeen kuilu kilpailullisen ja satunnaisen pelaamisen välillä, onnistui vittuilemaan kaikille kaikin puolin."


"Koska kukaan ei ole koskaan kohdannut vertaistaan, yhdestä joukkueesta löytyisi 11 gibusta ja toisesta 8 tai 9 korkean tason pelaajaa. Se myös todella työnsi kilpailuhenkistä ilmapiiriä satunnaiseen räiskintäpeliin. Se on sitä yhä nykyäänkin, mutta ei enää niin vakavasti kuin silloin, kun se julkaistiin"

"Hankkiutui eroon pikapelistä ja toi mukanaan roskan, joka on rento ja kilpailukykyinen, joka tappoi yhteisölliset palvelimet"

koska se poisti kontrollin siitä, mille kartalle/palvelimelle päätyy pelaamaan ja kuinka pitkäksi aikaa.
koska se pakottaa palvelimen käynnistymään uudelleen ja kaikkien pelaajien yhdistämään uudelleen jokaisen ottelun lopussa, mikä tarkoittaa kokonaisuudessaan vähemmän peliaikaa ja enemmän aikaa uudelleen/yhdistämiseen.
koska se poisti mahdollisuuden yhdistää suoraan ystäviesi kanssa.
koska se poisti mahdollisuuden pelata ystäviäsi vastaan.
koska se otti Valve-palvelimet pois palvelinhakemistosta, jättäen nyt uudelleennimetyn "yhteisö"-palvelinhakemiston kutistumaan merkityksettömyyteen.
koska sen käsitys tasaväkisistä otteluista on 1-3 pätevää henkilöä joukkueessa, jotka ovat pakotettuja kantamaan loput.

Koska sen automaattinen ottelunvalinta on edelleen täyttä roskaa, vaikka kolme vuotta on kulunut.
Se teki valtavan hallan yhteisöpalvelimille.
Sekä kyseenalaisia tasapainotukseen liittyviä suunnittelupäätöksiä.
  • Liian paljon seisokkiaikaa.

Ottelun valmisteluun kuluvat ajat ovat liian pitkiä verrattuna itse pelaamiseen käytettyyn aikaan. On olemassa jonotusaika, joka voi olla pitkä tai lyhyt riippuen asuinalueestasi, valitsemistasi kartoista ja jonoon liittymisen ajankohdasta.On aika, joka kuluu palvelimelle yhdistämiseen.On aika, joka kuluu odottaessa, että kaikki liittyvät kahakkaan.Lisäksi on ottelun loppuaika, jossa seuraavan kartan äänestykseen kuluu liikaa aikaa sen arvoon nähden. Jos jonotusajat ovat nopeat, on nopeampaa vain liittyä uudelleen jonoon.Jos sinut laitetaan kesken menneeseen peliin, seisokkiajan ja peliajan suhde on vielä pienempi.Tämä ei olisi niin paha asia, jos ottelut kestäisivät pidempään. Mutta on vain 2/3 kierrosta, jotka ovat yleensä lyhyitä seuraavan kohdan vuoksi...

  • Ottelut ovat kantamisjuhlia.

Ottelut voitetaan riippuen siitä, kummalla joukkueella on vähiten turhaa painolastia. Tämä voi olla hauskaa pelaajille, jotka haluavat nostaa egoaan tappamalla aloittelijoita, mutta sekin käy tylsäksi ajan myötä. Valmiiksi muodostetut ryhmät kallistavat vaakaa entisestään. Virallisilla palvelimilla on liian vähän pelaajia, jotta uudet pelaajat ja kokeneet pelaajat voisivat luotettavasti löytää toisensa. Mutta vaikka tämä olisi mahdollista, se johtaisi silti turhautumiseen johtuen...

  • Sekalaisesta joukosta eri ihmisillä, joilla on eri ihanteet.

Ihmiset, jotka pitävät otteluista hauskaa, jos kaikki ovat vakavissaan ja pyrkivät tavoitteisiin, ovat yhdistettyinä ihmisten kanssa, jotka pitävät otteluista hauskaa, jos he käyttävät hassuja varusteita. Tämä johtaa eri ihanteiden voimakkaaseen ristiriitaan, ja molemminpuolinen turhautuminen on seurausta.

  • Asenne Casualissa ei tuo seurauksia.

Toksinen käytös Casualissa on melko yleistä edellisen kohdan takia. Koska positiivista asennetta ei palkita ja negatiivista asennetta ei rangaista, pelaajat voivat toimia miten haluavat ilman seurauksia. Useimmiten tämä johtaa toksiseen käytökseen. Olenko sanomassa, että toksisesti käyttäytyviä pitäisi bannata? En. Kuten sanoin, satunnaisten kanssa satunnaiselle palvelimelle sijoittuminen on suurin syy toksiseen käytökseen. Koska et tule olemaan samalla palvelimella poistumisen jälkeen, ja todennäköisesti et tule koskaan uudelleen sijoittumaan samojen ihmisten kanssa. Ei ole syytä käyttäytyä kivasti noille ihmisille.

  • Palvelimet kuolevat liian nopeasti ja/tai alkavat puutteellisina.

Jos ottelu on ohi ja pelaajien pitäisi valita seuraava kartta, useimmat pelaajat lähtevät. Seurauksena on, että seuraavassa ottelussa palvelimella taistellaan vain 5v5 tai jotain sen tapaista. Ottelunparantajalla on uskomattoman vaikea aika sijoittaa uusia ihmisiä kyseiseen otteluun, mutta tämä on kaksiteräinen miekka, koska useimmat ihmiset vihaavat tulla sijoitetuksi keskeneräiseen otteluun.Autobalanssi voi aiheuttaa ketjureaktion, jossa ihmiset lähtevät nopeassa tahdissa, mikä johtaa palvelimen nopeaan hiipumiseen. Jälleen kerran puutteellinen ottelu.Ihmiset, jotka pitävät "vaihtoehtoisten pelimuotojen" osiossa olevista kartoista, rangaistaan pitkillä jonotusajoilla ja puutteellisilla otteluilla. En usko, että on oikein rangaista ihmisiä, jotka vain pitävät erilaisesta karttavalikoimasta.

  • Huijarit/botit rehottavat:

Itsestään selvä kohta. Valmiiksi muodostetut lobit voidaan hyväksikäyttää äärimmäisesti tähän tarkoitukseen.

 

Huomioi, että tämä häpäisy tehtiin palvelemaan kilpailullista yleisöä, niin pientä ja merkityksetöntä kuin se olikin. Se tapahtui myös suunnilleen samaan aikaan, kun Overwatch julkaistiin, joten kun kaikki oli sanottu ja tehty, kilpailulliset eliitit, jotka olivat tuoneet tämän kauhistuttavan päivityksen, hypähtivät heti pelaamaan Overwatchia. Älkää unohtako.

Lopuksi…

Päivitysten laatu on ollut tasaisessa laskussa vuodesta 2014.

Viimeisin (ja ilmeisesti viimeinen) kunnollinen "suuri" päivitys (Jungle Inferno vuodelta 2017, ottaen huomioon, että kaikki tämän jälkeen on enimmäkseen ollut ala-arvoisia yhteisön panoksia) oli suunnilleen sitä, mitä saattoi odottaa suurilta päivityksiltä, jotka tapahtuivat kolmen kuukauden välein vuosina 2008–2014.

Nykyään Valve keskittyy ilmeisesti muihin tärkeisiin asioihin. Tarkoitan, mitä muuta heidän on tarkoitus tehdä niin lahjakkaalla ja ikonisella ääninäyttelijäkaartilla, värikkäällä lorella ja lannistumattomalla yhteisöllä?

No, antaa sen tietenkin rappeutua ja mennä hukkaan! Loppujen lopuksi puhumme Valvesta. Heillä oli avaimet maailman parhaaseen tarinaan pelialalla, ja he heittivät senkin menemään.

“On outoa ajatella sitä, mutta se, että Valve hylkäsi TF2: n, tarkoitti, että emme koskaan nähneet sen rappeutuvan Battle Royale -tilaan. Hopeareunus, jotain-jotain.”

Comments


bottom of page